Musaka s muškátovým oříškem
75 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůHovězí maso mleté
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, zasypeme moukou a promícháme. Přiléváme mléko a mícháme, aby nevznikly hrudky.
- 2Do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, česnek a vše promícháme. Dochutíme muškátovým oříškem.
- 3Vymažeme zapékací mísu máslem a spodní část vyložíme mletým masem dochuceným solí a pepřem.
- 4Druhou vrstvu vytvoříme z lilku nakrájeného na plátky.
- 5Zalijeme hotovým bešamelem a pečeme v předehřáté troubě.
- 6Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.