Musaka z brambor a mletým masem
110 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1,5kilogramyBrambory
- 350gramůVepřové maso mleté
- 0,5litrZakysaná smetana
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
62 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.