Musaka z brambor a špenátu
85 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.
- 2Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:
- 4první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.
- 5V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím
- 6musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.