Musaka z brambor a špenátu

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.
  • 2
    Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:
  • 4
    první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.
  • 5
    V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím
  • 6
    musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.