Musaka z květáku

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
64 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme ve slané vodě s přidáním 1.5 dl mléka do poloměkka. Květák vyjmeme z vody a rozdělíme na větší růžičky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmahneme pokrájený česnek
  • 3
    (dáme pozor, aby nezhnědnul), ihned na česnek přidáme mleté hovězí a vepřové maso, rajčatový protlak, sůl, pepř - promícháme
  • 4
    a krátce orestujeme. Odstavíme z plotny a k masu přimícháme drobně pokrájenou petrželovou nať. Vymastíme si olejem pekáč, na dno položíme polovinu květáku, na květák rozložíme masovou směs a rozetřeme druhou polovinu květáku. Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce s moukou a s 2 lžícemi mléka.
  • 5
    Květákovou musaku zakryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 220°C přibližně 1 hodinu.
  • 6
    Upečená musaka má zlatohnědou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.