Musaka z květáku a brambor
100 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
- 2Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.
- 3Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.
- 4Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.
- 5Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.