Musaka z květáku a brambor

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
  • 2
    Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.
  • 4
    Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.
  • 5
    Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.