Musaka z kysaného zelí se sýrem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí kysané
- 150gramůSýr balkánský
- 100gramůRýže loupaná
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
- 2V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
- 3sladkou paprikou a promícháme.
- 4Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
- 5V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.