Musaka z kysaného zelí se sýrem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
  • 2
    V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
  • 3
    sladkou paprikou a promícháme.
  • 4
    Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
  • 5
    V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.