Musaka z lilků bez masa

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, nakrájíme podélně plátky, které osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
  • 2
    Omytá a spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
  • 3
    Zelenou petržel si opláchneme a nakrájíme nadrobno.
  • 4
    Po půl hodině plátky opláchneme čistou vodou, necháme odkapat a v hlubší pánvi je orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.
  • 5
    Lilky z oleje vyjmeme a odložíme na talíř.
  • 6
    V tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, kterou krátce orestujeme.
  • 7
    K rýži přidáme 150 g rajčat a zelenou petrželku, osolíme, promícháme, podlijeme 2 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže.
  • 8
    Do zapékací mísy budeme postupně vrstvit všechny suroviny.
  • 9
    Na dno dáme část lilků, pak rozetřeme část rýžové směsi a na rýži poklademe část rajčat.
  • 10
    Takto vrstvy budeme opakovat a zakončíme poslední vrstvou rajčat. Musaku dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut,
  • 11
    pečeme při 200 °C.
  • 12
    Po půl hodině vše přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a moukou.
  • 13
    Musaku z lilků upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.