Musaka z lilků bez masa
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůLilek
- 1kilogramRajčata
- 80gramůRýže loupaná
- 1decilitrOlej olivový
- 200gramůZakysaná smetana
- 3lžícePetržel - nať
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, nakrájíme podélně plátky, které osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
- 2Omytá a spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
- 3Zelenou petržel si opláchneme a nakrájíme nadrobno.
- 4Po půl hodině plátky opláchneme čistou vodou, necháme odkapat a v hlubší pánvi je orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.
- 5Lilky z oleje vyjmeme a odložíme na talíř.
- 6V tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, kterou krátce orestujeme.
- 7K rýži přidáme 150 g rajčat a zelenou petrželku, osolíme, promícháme, podlijeme 2 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže.
- 8Do zapékací mísy budeme postupně vrstvit všechny suroviny.
- 9Na dno dáme část lilků, pak rozetřeme část rýžové směsi a na rýži poklademe část rajčat.
- 10Takto vrstvy budeme opakovat a zakončíme poslední vrstvou rajčat. Musaku dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut,
- 11pečeme při 200 °C.
- 12Po půl hodině vše přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a moukou.
- 13Musaku z lilků upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.