Musaka ze skopového masa

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
50 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran.
  • 4
    Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny.
  • 5
    Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.