Musaka ze skopového masa
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyLilek
- 100mililitrůBešamel
- 50mililitrůOmáčka rajčatová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 3kusyRajčata
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700gramůSkopová plec
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
50 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme.
- 3Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran.
- 4Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny.
- 5Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.