Mušle na červeném víně
45 min.
Ingredience
- 1hrstMouka pšeničná
- 280mililitrůVíno červené
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceTymián čerstvý
- 6lžicOcet vinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1500gramůMušle slávky
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle důkladně vydrhneme, vyjmeme všechny s rozbitými ulitami nebo ty, které se na poklep nezavřou. Namočíme asi na 30 minut do vody s hrstí mouky.
- 2Víno nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vsypeme mušle a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Odstraníme všechny, které zůstanou zavřené.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a na mírném plameni osmahneme nasekaný česnek dohněda. Přidáme bobkový list, tymián, ocet, papriku, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a kajenský pepř. Zalijeme vínem, dle chuti osladíme a přivedeme k varu. Vyvaříme asi na 180 ml, dáme vychladnout.
- 4Mušle vyjmeme z ulit a přidáme do směsi, zamícháme, aby byly všechny pokryté. Zakryjeme a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním necháme asi 30 minut při pokojové teplotě. Posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.