Mušle na červeném víně

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle důkladně vydrhneme, vyjmeme všechny s rozbitými ulitami nebo ty, které se na poklep nezavřou. Namočíme asi na 30 minut do vody s hrstí mouky.
  • 2
    Víno nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vsypeme mušle a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Odstraníme všechny, které zůstanou zavřené.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a na mírném plameni osmahneme nasekaný česnek dohněda. Přidáme bobkový list, tymián, ocet, papriku, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a kajenský pepř. Zalijeme vínem, dle chuti osladíme a přivedeme k varu. Vyvaříme asi na 180 ml, dáme vychladnout.
  • 4
    Mušle vyjmeme z ulit a přidáme do směsi, zamícháme, aby byly všechny pokryté. Zakryjeme a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním necháme asi 30 minut při pokojové teplotě. Posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.