Mušle na rozmarýnu
30 min.
Ingredience
- 20mililitrůSherry brandy
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
710 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a necháme asi hodinu v míse plné osolené vody, aby se pročistily od písku. Omyjeme snítky rozmarýnu a zdrhneme lístečky. Pak je nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. V pánvi rozehřejeme na středním plameni olivový olej s nasekaným rozmarýnem a česnekem, přidáme mušle, necháme je několik minut na středním plameni za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít.
- 2Stáhneme pánev z ohně, vyjmeme mušle, vyhodíme zavřené a ostatní udržujte teplé mezi dvěma talíři. Přes gázu nebo jemným sítkem scedíme tekutinu z jejich vaření znovu do pánve, přidáme sherry a špetku čerstvě mletého pepře. Zvýšíme na 30 sekund plamen, vše promícháme a stáhneme pánev z ohně. Měkkýše ve skořápkách vysypeme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.