Mušle na víně a bylinkách
33 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyBobkový list
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1špetkaŠafrán
- 2kilogramyMušle slávky
- 1špetkaKari koření
- 4stroužkyČesnek
- 1kusKopr čerstvý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyTymián čerstvý
- 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.
- 2Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.
- 3Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.