Mušle na víně a bylinkách

33 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.
  • 2
    Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.
  • 3
    Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.