Mušle s aïoli omáčkou

21 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou.
  • 2
    Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.