Mušle s aïoli omáčkou
21 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyMušle Venušiny
- 1decilitrOlej olivový
- 5kusůCibule
- 10gramůTymián čerstvý
- 4kusyBobkový list
- 1decilitrVíno bílé
- 30gramůPetržel - nať
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- Na omáčku
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůMajonéza
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou.
- 2Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.