Mušle s česnekem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
741 mg
Cukr
152 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle nebo škeble (či jejich kombinace) omyjeme a dáme do velkého, hlubokého hrnce. Přidáme na jemno nasekanou petržel, nasekaný česnek, sůl, oregano a sušené chilli papričky. Zalijeme vodou, přidáme olej. Vaříme na mírném plameni, dokud se směs nezačne vařit.
  • 2
    Snížíme plamen a necháme pobublávat, dokud se mušle neotevřou. Asi 3-5 minut. Rozevřeme všechny, které se neotevřely a ihned podáváme. Můžeme přidat plátek másla, který se rozpustí na mušlích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.