Mušle s česnekem
15 min.
Ingredience
- 1365gramůMušle slávky
- 60mililitrůVoda pitná
- 8gramůPetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaOregano sušené
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
741 mg
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Mušle nebo škeble (či jejich kombinace) omyjeme a dáme do velkého, hlubokého hrnce. Přidáme na jemno nasekanou petržel, nasekaný česnek, sůl, oregano a sušené chilli papričky. Zalijeme vodou, přidáme olej. Vaříme na mírném plameni, dokud se směs nezačne vařit.
- 2Snížíme plamen a necháme pobublávat, dokud se mušle neotevřou. Asi 3-5 minut. Rozevřeme všechny, které se neotevřely a ihned podáváme. Můžeme přidat plátek másla, který se rozpustí na mušlích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.