Mušle s fazolkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.
  • 2
    Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.
  • 3
    Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední
  • 4
    teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-
  • 5
    peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.
  • 6
    Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.
  • 7
    Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.