Mušle s kerblíkovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Obě přísady podusíme asi 10 minut na rozehřátém oleji.
  • 2
    Poprášíme moukou a osmahneme další 2 minuty. Přilijeme bílé víno. Přimícháme hořčici a kerblík, vše zvolna vaříme asi 5 minut.
  • 3
    Přidáme mušle, přikryjeme a prudce asi 5 minut vaříme při vyšší teplotě, až se mušle otevřou. Obsah přitom několikrát promícháme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
  • 4
    Podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.