Mušle s kerblíkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 50gramůŠalotka
- 100gramůŠunka parmská
- 30mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 30gramůKerblík
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1000gramůMušle slávky
- 10gramůHořčice
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Obě přísady podusíme asi 10 minut na rozehřátém oleji.
- 2Poprášíme moukou a osmahneme další 2 minuty. Přilijeme bílé víno. Přimícháme hořčici a kerblík, vše zvolna vaříme asi 5 minut.
- 3Přidáme mušle, přikryjeme a prudce asi 5 minut vaříme při vyšší teplotě, až se mušle otevřou. Obsah přitom několikrát promícháme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
- 4Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.