Mušle s koriandrovou omáčkou

30 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme 4 lžíce vody a přidáme omyté mušle. Několik minut mušle vaříme, ale jen do doby, než se otevřou. Neotevřené mušle odstraníme.
  • 2
    Koriandr opláchneme a osušíme, najemno nasekáme a vložíme do mixéru. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek i cibuli přidáme ke koriandru a rozmixujeme. Poté přidáme olej, mletý černý pepř a sůl a opět rozmixujeme.
  • 3
    V misce smícháme strouhanku s koriandrovou omáčkou. Maso z mušlí vyjmeme, polovinu lastur uchováme. Maso nakrájíme nadrobno, vložíme do koriandrové omáčky se strouhankou a promícháme. Dochutíme bílým pepřem.
  • 4
    Lastury, které jsme si dali stranou, naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 225°C asi 10 minut.
  • 5
    Hotové ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.