Mušle s rajčatovou omáčkou a špagetami
50 min.
Ingredience
- 750gramůMušle v nálevu
- 1lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 850gramůRajčata
- 250gramůŠpagety
- 4lžícePetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mušle pečlivě scedíme a důkladně propláchneme.
- 2Drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni asi 5 minut, potom přidáme rajčata a promícháme. Přivedeme k varu, pod pokličkou zvolna vaříme 20 minut. Přidáme citronovou šťávu, čerstvě umletý pepř a maso mušlí a směs průběžně promícháváme, prohřejeme.
- 3Uvaříme ve slané vodě špagety al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Opatrně do nich vmícháme omáčku a nakrájenou petrželku. Upravíme na nahřáté talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.