Mušle s rajčaty a vínem
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyMušle slávky
- 100gramůCibulka jarní
- 250gramůCeler bulvový
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 3gramyTymián sušený
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 500mililitrůVíno bílé
- 20gramůČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPepř cayenský
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.
- 2Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.