Mušle se zelenou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 1600gramůMušle srdcovky
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- Omáčka
- 350mililitrůVývar rybí
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceSherry brandy
- 5stroužkůČesnek
- 60gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
777 mg
Postup přípravy
- 1Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.
- 2Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.
- 4Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
- 5Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.
- 6Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.