Mušle se zelenou omáčkou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
777 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.
  • 2
    Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.
  • 4
    Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
  • 5
    Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.
  • 6
    Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.