Mušle v paprikové omáčce
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 0,5kilogramPaprika sterilovaná
- 0,5kilogramRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2decilitryVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2kilogramyMušle slávky
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut.
- 3Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut.
- 4Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.