Mušle v zelené omáčce

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
671 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí.
  • 2
    Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme.
  • 3
    Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy.
  • 4
    Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.