Mušle v zelené omáčce
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 36kusůMušle srdcovky
- Zelená omáčka
- 350mililitrůVývar rybí
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceSherry brandy
- 5stroužkůČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžícePetržel - nať
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
671 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí.
- 2Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme.
- 3Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy.
- 4Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.