Mušličkové muffiny s uzeným
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůUzené maso vařené
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Čedar
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceBazalka
- 2decilitrySmetana
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 150gramůHrášek mražený
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
- Na vytření a vysypání forem
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- Vařené těstoviny
- 200gramůMušličky bezvaječné těstoviny
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
778 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny mušličky uvaříme v 1 litru vody se solí téměř do měkka, musíme dát pozor, aby nebyly převařené. Mušličky scedíme, necháme okapat, očištěnou jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme nadrobno. Vařené uzené maso rozkrájíme na kostičky. Malé čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a krájíme na plátky, které ještě překrojíme na polovinu. Tvrdý sýr nastrouháme. Omyté bylinky (petrželku a bazalku) drobně pokrájíme. V misce vyšleháme smetanu s vejci, ochutíme hořčicí, solí a čerstvě pomletým pepřem.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, poté k ní přidáme houby, nadrobno posekaný česnek a směs orestujeme. Cibulku i žampióny dáme do mísy, přidáme uzené maso, sýr, mražený hrášek, bylinky a vše znovu důkladně promícháme. Nakonec přimícháme uvařené mušličky. Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem, vysypeme moukou a naplníme je do dvou třetin. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 30 minut. Krátce po vychladnutí je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.