Mušličky po neapolsku
40 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramMušle srdcovky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušličky důkladně omyjeme a vhodíme nejméně na hodinu do mísy s patřičným množstvím studené osolené vody, aby se pročistily od písku.
- 2Očistíme a omyjeme petrželku, oloupeme stroužky česneku a nasekáme. V pánvi s olejem je osmažíme, přidáme spařená pokrájená rajčata a po několika minutách rovněž scezené mušličky.
- 3Vyhodíme prázdné půlky skořápek a mušličky, které se neotevřely. Vše opepříme, promícháme a necháme ještě minutu na ohni.
- 4Hotový pokrm podáváme horký na stůl v pánvi, ve které se připravoval.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.