Mušličky po neapolsku

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušličky důkladně omyjeme a vhodíme nejméně na hodinu do mísy s patřičným množstvím studené osolené vody, aby se pročistily od písku.
  • 2
    Očistíme a omyjeme petrželku, oloupeme stroužky česneku a nasekáme. V pánvi s olejem je osmažíme, přidáme spařená pokrájená rajčata a po několika minutách rovněž scezené mušličky.
  • 3
    Vyhodíme prázdné půlky skořápek a mušličky, které se neotevřely. Vše opepříme, promícháme a necháme ještě minutu na ohni.
  • 4
    Hotový pokrm podáváme horký na stůl v pánvi, ve které se připravoval.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.