Mušličky těstovinové s mušlemi
50 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 2kilogramyMušle slávky
- 2,5decilitryVíno bílé
- 2kusyCibule
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 6stroužkůČesnek
- 5lžicPetržel - nať
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
856 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou.
- 2Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
- 3Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- 4Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple.
- 5Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.