Muslimský skopový kebab

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.
  • 2
    Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.