Muslimský skopový kebab
40 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusFeferony
- 1lžícePotočnice
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceMouka čočková
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 80gramůMandle
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.
- 2Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.