Myslivecká paštiková polévka
60 min.
Ingredience
- 200gramůSrnčí maso
- 1lžičkaMajoránka
- 1,5lžičkySůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryVíno červené
- 100gramůLišky čerstvé
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžíceČesnek medvědí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 1litrVoda pitná
- 100gramůPaštika zvěřinová
- 2lžíceVíno bílé
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
- 2Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 3Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno.
- 4V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut.
- 5Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
- 63 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína.
- 7Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.