Myslivecká paštiková polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
  • 2
    Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno.
  • 4
    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut.
  • 5
    Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
  • 6
    3 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína.
  • 7
    Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.