Myslivecká polévka s houbami
55 min.
Ingredience
- Jíška
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- Polévka
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůHouby čerstvé
- 1litrBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžíceKerblík
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky.
- 2Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme houby, promícháme a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté přilijeme hovězí bujón a polévku přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
- 3Mezitím si v pánvi připravíme jíšku - rozpustíme máslo, přimícháme k němu mouku a usmažíme si světlou jíšku. Přidáme k ní sladkou mletou papriku, znovu promícháme a hned přidáme do polévky. Očistíme a utřeme stroužky česneku s 0.5 lžičkou soli. Polévku dochutíme majoránkou, česnekem a pepřem. Omyjeme kerblík, drobně ho pokrájíme a rozdělíme do talířů. Přelijeme ho polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.