Myslivecké kuře
110 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 60gramůŠalotka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůGarnát obecný
- 1lžíceOlej olivový
- 15gramůProtlak rajčatový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
67 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.
- 2Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 3Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.
- 4Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.