Myslivecké kuře

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
67 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.
  • 2
    Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 3
    Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.