Na smetaně srnčí
90 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí kýta
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1kusPetržel kořen
- 70gramůHořčice
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 150gramůCukr krupice
- 100mililitrůOcet vinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1393 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
92 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.
- 2Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.