Nadívaná jehněčí plec
155 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí plec
- 60gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 80mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
703 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí.
- 21 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky.
- 4Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso.
- 5Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 6Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití.
- 7Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.
- 8Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem.
- 9Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata.
- 10Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut.
- 11Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.