Nadívaná jehněčí plec

155 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
703 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí.
  • 2
    1 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky.
  • 4
    Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso.
  • 5
    Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 6
    Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití.
  • 7
    Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.
  • 8
    Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem.
  • 9
    Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata.
  • 10
    Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut.
  • 11
    Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.