Nadívaná kachna
150 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 250gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 6lžicMléko polotučné
- 1800gramůKachna mražená
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1297 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
119 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
321 mg
Cukr
864 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
- 2Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
- 3Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
- 4Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.