Nadívaná kachna

150 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1297 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
119 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
321 mg
Cukr
864 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
  • 2
    Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
  • 3
    Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
  • 4
    Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.