Nadívaná makrela
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceHrozinky
- 8kusůVinné listy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRýže dušená
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát kadeřavý
- 1kusCitrony
- 2lžíceOříšky piniové
- 150gramůRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 800gramůMakrela obecná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
28 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.
- 2Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.
- 3Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.