Nadívaná vepřová pečeně
110 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1200gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 300gramůŠalotka
- 5kusůKřížaly (sušená jablka)
- 75gramůSlanina vepřová
- 3lžícePetržel - nať
- 300mililitrůVíno jablečné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu. Uvnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a mletým hřebíčkem.
- 2Šalotky oloupeme, 3 na jemno nasekáme, zbylé pokrájíme na čtvrtky. Křížaly nakrájíme na kostičky, s posekanou šalotkou a rozkrájenou slaninou opečeme na lžíci másla. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 3Do slaniny se šalotkami přidáme sekanou petrželku a nastrouhaný sýr, opepříme a nádivkou naplníme kapsu. Maso sepneme jehlami.
- 4V kastrolu na lžíci rozehřátého másla opečeme kýtu po všech stranách, vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme ještě 30 minut. Přidáme zbylou šalotku a pečeme dalších 40 minut. Během pečení maso podléváme šťávou a před koncem pečení přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jalblka.
- 5Pečeni vyjmeme, šťávu propasírujeme a rozvaříme s vínem, osolíme, opepříme.
- 6Maso nakrájíme na porce, podáváme s šalotkou a jablky. Omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.