Nadívaná vepřová pečeně

110 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu. Uvnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a mletým hřebíčkem.
  • 2
    Šalotky oloupeme, 3 na jemno nasekáme, zbylé pokrájíme na čtvrtky. Křížaly nakrájíme na kostičky, s posekanou šalotkou a rozkrájenou slaninou opečeme na lžíci másla. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do slaniny se šalotkami přidáme sekanou petrželku a nastrouhaný sýr, opepříme a nádivkou naplníme kapsu. Maso sepneme jehlami.
  • 4
    V kastrolu na lžíci rozehřátého másla opečeme kýtu po všech stranách, vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme ještě 30 minut. Přidáme zbylou šalotku a pečeme dalších 40 minut. Během pečení maso podléváme šťávou a před koncem pečení přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jalblka.
  • 5
    Pečeni vyjmeme, šťávu propasírujeme a rozvaříme s vínem, osolíme, opepříme.
  • 6
    Maso nakrájíme na porce, podáváme s šalotkou a jablky. Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.