Nadívané baklažány
90 min.
Ingredience
- Na baklažány
- 1300gramůLilek
- 400gramůVepřové maso mleté
- 200gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 18gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůCukr krupice
- 18gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme. V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.