Nadívané baklažány

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme. V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.