Nadívané cibule
60 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 3lžíceZakysaná smetana
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 1hrstSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6plátkůAnglická slanina
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zbavíme svrchní slupky cibule a vložíme do vroucí osolené vody. 15 minut vaříme, slijeme vodu a necháme cibule vychladnout.
- 2Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a na malé kousky nakrájíme.
- 3Rozpálíme olivový olej, pokrájený česnek, rajčata, rozmarýn osmahneme a přidáme zakysanou smetanu.
- 4Osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.
- 5Seřízneme vychladlé cibule na obou koncí, vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
- 6Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí.
- 7Dáme do mísy a zapékáme 20 minut při 200 stupních.
- 8Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.