Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyChilli paprička
- 115gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2lžíceTequila silver
- 1lžičkaOregano sušené
- 175gramůSýr Čedar
- 4kusyHovězí libové
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
873 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.
- 3Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.
- 4Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.