Nadívané jehněčí

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.
  • 3
    V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.
  • 4
    Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.