Nadívané jehněčí
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůJehněčí kýta
- 4lžíceMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceJíška instantní
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůJátra kuřecí
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.
- 3V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.
- 4Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.