Nadívané maso s kukuřicí a šunkou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceHořčice
- 200gramůKukuřice mražená
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaChilli koření mleté
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusSalát hlávkový
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 800gramůKuřecí prsa
- 80mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
- 2Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
- 3Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
- 4Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.