Nadívané maso s kukuřicí a šunkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
  • 2
    Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
  • 3
    Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
  • 4
    Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.