Nadívané vepřové řízky
65 min.

Ingredience
- 4lžíceBazalka
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 6plátkůŠunka parmská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůVepřová kýta
- 30mililitrůOlej olivový
- 10mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem.
- 2Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout.
- 3Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.