Nadívaný kapr
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1500gramůKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
24 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a osolíme.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno rozsekáme a osmahneme na oleji. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme k cibuli. Chvíli společně opražíme, potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, mletou papriku a citronovou šťávu, vše dobře promícháme.
- 3Připravenou nádivkou naplníme kapra a zašijeme. Rybu poté obalíme v mouce, vložíme do pekáče na horký olej a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s dílky citronu a se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.