Nadívaný mořský jazyk grilovaný
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3kusyRajčata sušená sterilovaná
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1000gramůMořský jazyk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme na pánvi, až začne pěnit. Smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
- 2V misce smícháme sušená rajčata, tymián, citronovou šťávu, strouhanku, sůl a pepř. Směs přidáme do pánve a promícháme.
- 3Uvnitř břišní dutiny mořského jazyka odřízneme maso od páteře a vytvoříme tím kapsu. Lžící vložíme dovnitř směs. Ryby smažíme na oleji 6 minut z každé strany do zlatohněda. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.