Nádivka z kančí kýty s uzeným masem
95 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 1kusCibule
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Na nádivku
- 200gramůUzené maso vařené
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Na omáčku
- 80mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na vaření brambor
- 80mililitrůVoda pitná
- 200gramůBrambory
- Na žampiony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
58 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl. Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme. Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.