Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 1kusMáslo čerstvé
- 6lžicStrouhanka
- 600gramůVepřová uzená plec
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaNové koření mleté
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.
- 2Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.
- 3Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.