Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.
  • 2
    Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.
  • 3
    Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.