Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí
60 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
- 2Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
- 4Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
- 5Po upečení krájíme nádivku na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.