Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
  • 2
    Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
  • 4
    Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
  • 5
    Po upečení krájíme nádivku na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.