Nakládaná Mozzarella Santa Lucia
15 min.
Ingredience
- 350gramůMozzarella
- 1kusŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůOlivy černé
- 50gramůOlivy zelené
- 4kusyFeferony sterilované
- 4kusyPapriky beraní rohy
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř červený celý
- 1,2decilitryOlej olivový
- 1lžičkaOlej chilli
- 5lžicOcet ze šampaňského - Balsamic
- 0,5lžičkaSůl
- 8kusůPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Malé kuličky Mozzarelly necháme okapat. Očistíme šalotku s červenou cibulí a nakrájíme je na tenká kolečka. Očištěný česnek drobně posekáme. Černé a zelené olivy bez pecek necháme okapat. Nakládaným feferonkám a beraním rohům odkrojíme stonky. Bazalku a petrželku omyjeme, vodu setřepeme, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
- 2Pokrájené bylinky dáme do mísy a promícháme s cibulí, česnekem, feferonkami, beraními rohy, olivami, červeným pepřem, a s olivovým a chilli olejem, balzamicovým octem a solí. Mozzarellu necháme ve směsi marinovat 1 hodinu. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.