Nakládaná perlička po staročesku
70 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Perličku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do porcelánové nebo kameninové mísy, prosypeme tlučeným kořením, citronovou kůrou a dáme do druhého dne odležet.
- 2Druhý den perličku zprudka opečeme na másle a dusíme v troubě do zlatavé barvy.
- 3V průběhu pečení si připravíme zelí, nakrájíme je na větší kousky, osolíme a dusíme do poloměkka.
- 4Pak přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, ochutíme citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou a cukrem. Nakonec zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a dodusíme.
- 5Perličku vykostíme a vmícháme maso do uvařeného zelí.
- 6Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.