Nakládaná perlička po staročesku

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do porcelánové nebo kameninové mísy, prosypeme tlučeným kořením, citronovou kůrou a dáme do druhého dne odležet.
  • 2
    Druhý den perličku zprudka opečeme na másle a dusíme v troubě do zlatavé barvy.
  • 3
    V průběhu pečení si připravíme zelí, nakrájíme je na větší kousky, osolíme a dusíme do poloměkka.
  • 4
    Pak přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, ochutíme citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou a cukrem. Nakonec zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a dodusíme.
  • 5
    Perličku vykostíme a vmícháme maso do uvařeného zelí.
  • 6
    Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.