Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty
25 min.
Ingredience
- Nálev
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžíceHořčičné semínko
- 6stroužkůČesnek
- 6kusůCibule perlová
- 600gramůRajčata
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 150gramůMozzarella
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžícePepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.
- 2Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.
- 3Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.