Nákyp rýžový s tvarohem

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši.
  • 2
    Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.