Nákyp rýžový s tvarohem
85 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrMléko bio čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh tučný
- 1špetkaCitronová kůra
- 1hrstOřechy lískové pražené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 115gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 200gramůKompot švestkový
- 200gramůKompot meruňkový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši.
- 2Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.