Nákyp s kysaným zelí a ovocem
75 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůJablka
- 100gramůHrušky
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůZelí kysané
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory, jablka a hrušky, spolu se sýrem nakrájíme na kostky. Pekáč dobře vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu kyselého zelí, jablka, brambory, vrstvu hrušek a nakonec vrstvu sýra.
- 2V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na suroviny na pekáči. Povrch posypeme sladkou mletou paprikou.
- 3Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 50-60 minut. Upečený nákyp necháme 10 minut odpočinout a krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.