Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
52 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.