Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche
35 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 3kusyCibule
- 4kusyJablka
- 400gramůZelí kysané
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 3decilitryCréme fraiche
- 1lžičkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůSýr Parmezán
- 800gramůFilety z tresky tmavé
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
52 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.